0

Wondverzorging na operatie

Controle Ongeveer 6 zachtboard weken na behandeling komt u terug voor controle. U brengt dan uw kousen weer mee. Op dat moment wordt beoordeeld of de behandeling geslaagd. Het is altijd mogelijk dat het vat niet goed is dichtgegaan, of dat het weer open is gegaan. Bij de controle wordt beoordeeld of de behandeling herhaald moet worden of dat een andere behandelvorm noodzakelijk. Ook na wat langere tijd kan het vat toch weer open gaan, vandaar dat ook na 3 maanden en na 6 maanden een vervolgcontrole plaatsvindt. Herstel over het algemeen heeft u weinig last van de behandeling. Wel zijn er enkele verschijnselen, waar u na afloop rekening mee moet houden: Een allergische reactie op de foam Soms treden er (bruine) verkleuringen op, op de plaats van de spataderen. In de loop van enkele weken tot maanden na de behandeling verdwijnen deze verkleuringen meestal weer. Vooral na het wegspuiten van grote spataderen kunnen er na de behandeling rode pijnlijk knobbels ontstaan (tromboflebitis).

wondverzorging na operatie

Mijn prostaat, prostaatkanker, operatie, bestraling en (in

Na de behandeling kan de huid rond het behandelde gebied easycosmetic kan rood worden door de inspuitingen. Soms worden bruine verkleuringen zichtbaar die meestal vanzelf weer verdwijnen. Nabehandeling Als u tijdens het wandelen klachten krijgt zoals jeuk, uitslag, of u voelt zich niet lekker, meldt u zich dan direct bij de balie van het Spatadercentrum. Pijn na de ingreep is niet gebruikelijk. In geval van (aanhoudende) pijn in het been, of bij roodheid en/of zwelling van het behandelde been, dient u contact op te nemen met het Spatadercentrum. Leefregels de specialist bepaalt of u na het scleroseren én elastische kous of een combinatie van elastische kousen krijgt. In de meeste gevallen moet u de kous 10 dagen of 3 weken s nachts uitdoen en s ochtends weer aantrekken. Het is beslist noodzakelijk dat u bij een volgend bezoek de kousen weer meebrengt. Bewegen is goed, maar alles met mate. Vermijd de eerste week na de ingreep intensieve sporten zoals wielrennen, springen of hardlopen. Hierna mag u natuurlijk weer uw normale activiteiten hervatten.

wondverzorging na operatie

schuim in het vat ingespoten. De verspreiding van het schuim wordt met de duplex gecontroleerd. Als er meerdere spataderen worden behandeld zal de arts deze procedure een aantal keer herhalen. Het is belangrijk dat na de behandeling druk wordt uitgeoefend op het behandelde vat, om te zorgen dat de wanden goed kunnen verkleven. Als de inspuitingen klaar zijn, krijgt u daarom een witte elastische kous om het behandelde been. Daar overheen komt nog een bruine elastische kous. Direct na de inspuitingen moet u een afgesproken periode (10 minuten ) flink doorwandelen op de afdeling. U kunt deze tijd gebruiken om alvast een controleafspraak te maken.

De dagen na een operatie voor

Ozt- wondverzorging en Wonddrainage

Om het te behandelen vat goed zichtbaar te maken wordt gebruik gemaakt van het Duplex apparaat. Dit apparaat is ook bij het eerdere onderzoek van uw benen gebruikt. Voor- en nadelen, de behandeling is cosmetisch aantrekkelijk omdat er geen littekens gemaakt worden. Daarnaast wordt er geen verdovingsprik gegeven. Een groot voordeel van deze behandeling is de korte behandeltijd: is het vat eenmaal goed aangeprikt, dan duurt de eigenlijke behandeling slechts enkele minuten. De gehele behandeling duurt ongeveer 15 minuten. Een nadeel is dat het vat na verloop van tijd weer open kan gaan. Het kan dan echter weer op dezelfde manier behandeld worden. Voorbereiding, gebruik op de dag van de behandeling geen crème of lotion op het been dat behandeld wordt. Daar maakt u uw benen bloot. De arts zal eerst met het Duplex apparaat het te behandelen vat in beeld brengen. U staat hierbij rechtop.

Schrikt u daar niet van, deze verdwijnen meestal binnen enkele weken na de inspuitingen. Soms treden er op de plaats van de spataderen (bruine) verkleuringen. Enkele weken tot maanden na de behandeling verdwijnen deze verkleuringen meestal weer. Vooral bij grote spataderen kunnen na de inspuitingen harde knobbels ontstaan. De knobbels zijn pijnlijk als er op gedrukt wordt. Ook dit is een normale reactie op de behandeling. De knobbels verdwijnen meestal binnen enkele maanden. Uiterst zeldzame bijwerkingen zijn necrose en trombose. Bij echogeleide sclerocompressietherapie wordt het te behandelen bloedvat ingespoten met foam. Dit is een medicinaal schuim dat zich aan de vaatwanden hecht en deze aan elkaar laat kleven. De spatader wordt zo als het ware "dichtgeplakt".

Spatader operatie chirurg en Operatie

In overleg met uw arts mag u na de behandeling 2 tot 4 weken niet vliegen. Het is aanbevolen om 2 dagen na de behandeling geen borstvoeding te geven. Controle, vaak vindt de behandeling in etappes vervolgopleiding plaats. Afhankelijk van het aantal inspuitingen dat nodig is, komt u én of meerdere keren terug op het Spatadercentrum. Een controleafspraak is niet altijd nodig, dit bespreekt u met uw arts. Herstel, over het algemeen heeft u weinig last van de behandeling. Wel zijn er enkele verschijnselen, waar u na afloop rekening mee moet houden. Op de avond van de behandeling kunt u wat hoofdpijn hebben. Zo nodig kunt u een pijnstiller nemen, bijvoorbeeld paracetamol. Het is normaal dat u meerdere blauwe plekken op uw been heeft. wondverzorging na operatie

Meestal weet u recommended dit al van tevoren, soms is het afhankelijk van het verloop van de behandeling. Heeft u een witte elastische kous dan moet u die 2 dagen en nachten laten zitten. U hoort van uw arts wanneer u de kous kunt verwijderen. Pas hierna mag u kort en niet te warm douchen of baden. Zolang u de witte elastische kous draagt, mag u niet douchen of baden. Heeft u een bruine elastische kous dan vertelt de specialist hoe, wanneer en hoelang u deze dient te gebruiken. In de meeste gevallen moet u de kous 10 dagen lang s nachts uitdoen en s ochtends weer aantrekken. De eerste 6 weken na de inspuiting kunt u geen gebruik maken van sauna of zonnebank en niet gaan zonnebaden. Warmte leidt er toe dat de aderen verwijden. Dit heeft een ongunstige werking op uw spataderen. De eerste week na de inspuitingen kunt u beter geen sporten koolhydraten beoefenen waarbij u moet springen of hardlopen. Wel is het goed om regelmatig te wandelen of te fietsen.

Plastische en reconstructieve aangezichtschirurgie

De inspuitingen zijn over het algemeen niet erg pijnlijk. De meeste patiënten geven aan dat zij er weinig van voelen. Als de inspuitingen klaar zijn, krijgt u een elastische kous om het behandelde been. Direct na de inspuitingen moet u een afgesproken periode (10 minuten) flink doorwandelen op de afdeling. Dit is nodig voor een goede doorstroming van het bloed. Een eventuele allergische reactie kan dan ook uitgesloten worden. U kunt deze tijd gebruiken om alvast een eventuele controleafspraak te maken. Nabehandeling, algemeen, beauty als u tijdens het wandelen klachten krijgt zoals jeuk, uitslag, of u voelt zich niet lekker, meldt u zich dan direct bij de balie van het Spatadercentrum. Dit komt overigens zelden voor. Leefregels, de specialist bepaalt of u na het scleroseren én elastische kous of een combinatie van elastische kousen krijgt.

wondverzorging na operatie

Op de dag van vervolgopleiding behandeling dient u ruime schoenen en ruime kleding te dragen. Door de steunkous om uw been zal een strakke broek of schoen mogelijk niet passen na de behandeling. Heeft de specialist u een elastische kous voorgeschreven of zijn die in het verleden op de polikliniek aan u verstrekt, dan wordt u verzocht deze allemaal bij ieder bezoek aan de arts mee te brengen. Behandeling, de behandeling vindt plaats in speciale behandelkamer. U maakt u uw benen bloot. Voor de behandeling begint, moet u even op een trapje gaan staan. De arts tekent met een pen de plaatsen van de inspuitingen. Vervolgens gaat u liggen op de behandeltafel. Met een dun naaldje geeft de arts injecties in uw spataderen. De plaats van de inspuitingen wordt telkens met een wattenprop afgeplakt om extra druk op de spataderen uit te oefenen. De arts behandelt meestal én been.

De dagen na een operatie voor borstkanker - alles over kanker

Deze webpagina geeft u een globaal overzicht van de eucerin meest gebruikelijke behandelingsmogelijkheden van spataders (varices). Het is goed u te realiseren dat voor u persoonlijk de situatie anders kan zijn dan beschreven. Inleiding, behandeling, afhankelijk van de ernst van uw klachten, de uitgebreidheid en de plaats van de spataderen, alsook de uitslag van het duplex-onderzoek, zal uw specialist kiezen voor elastische kousen, inspuitingen, laserbehandeling of een operatie. Aangezien alle aders met elkaar communiceren moet in principe de behandeling zodanig zijn dat zoveel mogelijk aangetaste aders, eventueel op verschillende elkaar aanvullende methoden worden behandeld. 1) Therapeutische elastische kousen (steunkousen de werking van therapeutische elastische kousen is gebaseerd uitoefenen van druk op lymfebanen en venen, om lymfoedeem te bestrijden of venen te ondersteunen om de terugstroom van bloed te bevorderen. Door de druk van buitenaf, wordt de stroomsnelheid naar het hart verhoogd en stuwing in de aders voorkomen. De kousen moeten regelmatig, dat wil zeggen, dagelijks gedragen worden om het gewenste resultaat te bereiken en moeten een noodzakelijke drukwaarde hebben. 2) Wegspuiten / Sclero-compressietherapie. Scleroseren houdt in dat er in de spatader een bepaalde vloeistof wordt gespoten, waardoor vaatwanden aan elkaar gaan kleven. Dit gebeurt doordat de elastische kousen extra druk op de vaatwanden geven. Voorbereiding: Gebruik op de dag van de behandeling geen crème of lotion op het been dat behandeld wordt. Dit is om te voorkomen dat de pleisters loslaten.

Wondverzorging na operatie
Rated 4/5 based on 477 reviews
SHARE

wondverzorging na operatie Hyxuvudo, Wed, May, 16, 2018

Behandeling: de charcot voet, 1 Herstel van gestoorde weefselperfusieAmputaties, patiënten met een diep geïnfecteerd ulcus, patiënt. (Zakboek dermatologie) - uitgebreide informatie over huidziekten voor dermatologen, aios, huisartsen en patienten. Martijn Tunnissen is helaas op dinsdag 2 november 2004 overleden. Hij stond 123 dagen op de wachtlijst voor longtransplantatie. Welkom op de site longtransplantatie van Martijn Tunnissen.

wondverzorging na operatie Benesah, Wed, May, 16, 2018

In deze nieuwe dermatologische polikliniek wordt de dermatologie in de volle omvang aangeboden. Voor meer informatie zie.

wondverzorging na operatie Equgyc, Wed, May, 16, 2018

Fna recepten en magistrale receptuur, en een hulp bij het kiezen. Zie verder onder achtergrondinformatie over deze website. Nieuws, opening huid Medisch Centrum, op is in Amsterdam op de paasheuvelweg 28 het huid Medisch Centrum geopend, een samenwerkings-verband tussen amc, vumc, en Centrum Oosterwal.

wondverzorging na operatie Okuhivu, Wed, May, 16, 2018

Verder bevat de site lokale en landelijke richtlijnen en protocollen op het gebied van de dermatologie, en een aantal pagina's over antibiotica beleid en antibiotica bij wonden bij diabetes (de diabetische voet ). De rubriek wondbehandeling bevat. Een overzicht van de in Nederland verkrijgbare wondbedekkers, gerangschikt per productgroep en op alfabetische volgorde, en een overzicht van de differentiële diagnose van wonden. In het deel formularium staat een overzicht van alle geneesmiddelen die bij huidziekten worden gebruikt, inclusief.

wondverzorging na operatie Ydibyge, Wed, May, 16, 2018

Is een website met informatie over huidziekten, met name bedoeld voor dermatologen en arts-assistenten in opleiding tot dermatoloog. In de rubriek zakboek wordt beknopte informatie over vele huidziekten gegeven, in alfabetische volgorde. Daarnaast zijn er patiëntenfolders opgenomen. En links naar websites van patiënten verenigingen, en naar andere interessante dermatologische websites.

Voeg een reactie

Jouw naam:


Commentaar:
Code van afbeelding: